perjantai 25. tammikuuta 2013

Ainu Medela Alma

Ensimmäinen tuote, josta haluan kertoa on Ainu Medela Alma-syöttöratkaisu.
Tämä on tuttipullojen the tuttipullo ja tuote, jota ilman emme halua olla.

Jouduimme synnytyksen jälkeen sairaalassa käyttämään muutaman päivän ajan tavallista tuttipulloa. Kotiin olimme varanneet jo etukäteen Alma-syöttöratkaisun, koska olin jo tuotteen videoesittelyn perusteella ihan myyty. (Voit katsoa videon Ainun sivuilta)

Sairaalaan lähtö tuli kuitenkin niin kiireellä, ettei siinä ehditty tuttipulloja miettimään. Ja kaipa olin kuitenkin ajatellut, että imettäminen kävisi tuosta noin vain ja tuttipullon piti olla vaan ihan varmuuden vuoksi olemassa.. Maitohan ei kuitenkaan noussut vasta, kun pääsimme kotiutumaan ja senkin jälkeen sitä ei ole tullut riittävästi vaan olemme joutuneet turvautumaan lisämaitoon. Hyvä tuttipullo tuli siis todella tarpeeseen!!

Sairaalassa saimme siis kokemusta normituttipulloista ja niiden kanssa syöttäminen oli melko työlästä. Sai kokoajan olla valppaana vahtimassa, että koska maitoa meni liikaa pikkuisen suuhun ja koska alkaa köhimään niitä ulos. Syöttäminen oli myös sotkuista. Puhumattakaan siitä, että se tuntui vievän "imuhalut" tissin osalta, sillä tulihan maitoa "kuin itsestään" pullostakin, jonka kanssa ei tarvinnut tehdä töitä. Sen kun vähän lutkutti tuttia.

Oli ihana päästä kotiin ja ottaa Alma käyttöön! Alman tuttiosa näyttää melko hurjalta ison suuaukkonsa kanssa, mutta se on lempeä jättiläinen :)  Pullosta ei tule maitoa ulos kuin sen verran mitä vauva on valmis imemään. Täten maidon köhimiset on jäänyt hyvin minimiin. Vauva ehtii niellä hyvin, koska pystyy pitämään syömisessä taukoa ihan niin kuin rinnallakin oltaessa. Alman käyttö ei myöskään ole vaikeuttanut rintaruokintaa vaan pystyn imettämään vauvaa normaalisti. Tapoihin kuuluukin, että imetän vauvan ensin kummallakin rinnalla ja sitten lopuksi annan Almasta hänen tarvitsemansa lisämaidon.

Alkuun pari kertaa tuttiosa tuntui vuotavan eli päästävän maitoa liikaa jostain välistä ulos ja vauvan etumus oli pari kertaa märkänä. Kovin ihmettelin, että mikä mättää, mutta sitten huomasin, että tuttiosan sisäpuolella keskiössä oleva "rengas" tulee olla kokonaan symmetrisesti paikoillaan. Silikonia kun on, niin saattaa joskus jäädä jostain reunasta vähän ruttuun. Suoristettua sen saa, kun painelee renkaan kohdalta muutaman kerran. Tämä siis tärppinä!!

Tuote tuntui melko hintavalta (noin 23 euroa), mutta ensimmäisen viikon käytön jälkeen riensin jo liikkeeseen hankkimaan niitä kaksi lisää. Ovat hintansa arvoisia ja voin suositella tuotetta ilo mielin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti