tiistai 8. elokuuta 2017

No niin; nyt on ensimmäinen vuorokausi "uutta elämää" takana. Karppauksen olen aloittanut ja eilen oli ensimmäinen vähähiilarinen (=vhh) päivä takana. Syötyä tuli kanasalaattia fetalla, paprikalla ja vihreillä pavuilla. Se oli ns. pääruokani. Salaattina tykkään muuten yleensäkin käyttää jäävuorisalaattia, koska se on kivan rapsakkaa. En tykkää "löllöistä" salaateista. Alkoholia ei kulunut.

Kävimme eilen Prismassa ruokaostoksilla. Yleensä suosin S-Marketteja ja harvoin jaksaa Prisman kokoiseen kauppaan lähteä. Nyt kuitenkin oli tarkoitus tutkiskella myös niitä ruoan korvikkeita laihdutusvalmisteiden muodossa.

Muistan aikoinaan ensimmäistä kertaa karpatessa, kuinka jotenkin tuntui haastavalta ostaa kaupasta yhtään mitään, kun ei osannut sanoa, onko ne hyviä vai huonoja hiilihydraatteja ja paljonko hiilihydraatteja on liikaa. Silloin luin itse jostain vinkkinä, että jos katsoo tuoteselosteista hiilihydraattien määrän ja asettaa siihen rajaksi esim. max 5 g/100 g, niin pitäisi olla mahdollista päästä ketoosiin. Ketoosi on siis itselläni tavoitteena, jotta kilojen pudotukseen saisin tarvittavaa vauhtia. Pudotettavaa on itselläni nimittäin niin paljon, että saa tapahtua vauhdikkaastikin.

Minulla on ne viisi päätavoitetta, jotka eilen kirjoitinkin postauksessa. Siellä yhtenä oli tuo vähintään yhden ruoka-annoksen korvaaminen päivässä jollain laihdutusvalmisteella tms. Lupasin palata, kun olen valinnut tuotteen ja Prismasta se nyt eilen tarttuikin mukaan. Eli valitsin SportLife:n Whey100 Mansikka.



Tuote on vähälaktoosinen, mikä itselleni laktoosi-intoleranssin takia ehdotonta. Pussi sisältää jauhetta 700 g eli riittää reiluun 10 annokseen. Yhden annoksen kalorimääräksi tulee 230 kcal ja proteiinia siitä saa 46 g eli melkein yhtä paljon kuin kuusi kananmunaa. Niin ja hiilihydraatteja alle 1g/100 g eli täydellistä karppausta ajatellen. Tällä on tarkoitus korvata siis yksi ateria päivässä. Näistä ottaisin mielelläni vinkkejä teiltäkin lukijat! Kriteereinä kuitenkin tuo vähähiilihydraattinen sekä vähälaktoosinen.

Aktiivisuudesta; lähdettiin koko perhe pojan kanssa leikkipuistoon, joten siinä tuli hieman reippailtua. Menimme metsäpolkua pitkin asfalttitien sijaan, niin maasto oli vähän raskaampi kulkuinen. Ja takas tullessa jyrkkä ylämäki.

Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti